Bliv fortrolig med din peberspray

 

Hvad kan du forvente af et kursus i peberspray?

 

  • 3 timers kursus i højt fagligt niveau.
  • Dygtige instruktører, som selv har gennemgået politiets uddannelse i brugen af peberspray
  • Teori om peberspray, dens virkning og opbygning.
  • Vores erfaringer og anbefalinger til typen af peberspray.
  • Gennemgang af loven. Hvornår må du og hvornår må du ikke bruge peberspray.
  • Praktiske øvelser med øvelses peberspray (sæbevand), i en identisk beholder som den rigtige peberspray.

 

Vi holder kurser i hele Danmark for minimum 30 personer. Ønsker du at booke os til et kursus, så kontakt os på kontakt@forebygindbrud.dk

Prisen pr. kursist er 300 kr.
På kursusdagen vil vi sørge for øvelsespeberspray, som er med i prisen.

Det er  ikke at betjene en peberspray, der gør det vanskeligt og farligt. Derimod før/efter, omgivelserne, modstanderen, forberedelsen og overraskelsesmomentet. 

Pr. 1 januar 2019 blev det gjort lovligt at besidde en peberspray i sit private hjem. Flere organisationer gav anbefalinger til lovforslaget, om at brugere skulle på en slags uddannelse. Som loven er udformet, giver det ingen klare rammer for hvordan våbenhandlerens “vejledning” til forbrugeren skal udformes. Hvilket i værste tilfælde kan risikere, at pebersprayen bliver langet over disken uden korrekt vejledning.

Politiforbundets formand Claus Oxfeldt har udtalt: “Vi kan risikere at komme i en situation, hvor en forurettet lige pludselig bliver overfaldet af gerningsmanden, fordi man ikke er i stand til at bruge peberspray rigtigt”.
Det Kriminalpræventive råd advarer også imod, at en peberspray mod en gerningsmand, kan eskalere situationen og gøre det være.

Røde chilipeber, peberspray, kursus, forebygindbrud.dk